O PROJEKTU VISITUS – SAŽETAK PROJEKTA

Osječko-baranjska županija u Hrvatskoj i Zapadnobački okrug u Srbiji imaju bogat turistički potencijal koji je nedovoljno prepoznat i nedovoljno iskorišten. Točnije, turistička ponuda nije prilagođena osobama s oštećenjem vida i sljepoćom, što je rezultiralo isključenjem ove skupine osoba s invaliditetom iz bogate turističke ponude ovog područja koju karakterizira prirodna i kulturna baština, stanovništvo multietničke strukture i velik broj tradicionalnih kulturnih događanja.

Projekt VISITUS temelji se na principu inkluzije, omogućujući slijepim i slabovidnim osobama da u potpunosti sudjeluju u novodizajniranoj turističkoj ponudi i načelu primjene suvremenih rješenja i naprednih tehnologija koje će omogućiti osobama iz ove skupine korištenje nove turističke ponude u punom kapacitetu.

Glavni cilj projekta je stvoriti preduvjete za razvoj turizma u ciljanom pograničnom području diverzifikacijom turističke ponude i njenu prilagodbu osobama s oštećenjem vida i sljepoćom. Kao rezultat toga, stvorit će se nova turistička ponuda prilagođena specifičnim potrebama ove skupine ljudi.

Neki od glavnih rezultata

projekta uključuju:

Izrađen akcijski plan

Organizirane promo
ture, itd

Mapiranje zajedničkih
turističkih ruta

Provedena sveobuhvatna
medijska kampanja

Izradjeni specijalizirani alati
pomoću naprednih tehnologija

Održani sastanci s udrugama osoba s oštećenjem vida i sljepoćom te s turističkim agencijama i organizacijama

Provedene obuke za turističke radnike